Taas on ollut koiraraukoilla harrastustäyteinen viikkoa. Ikinä eivät saa maata sohvalla ja laiskotella.

Maanantaina agitreeneissä Caran kanssa. Teemana radalla jättää koira tekemään itsenäisesti esteitä ja itse kiirehtiä seuraavan pisteeseen. Harjoitus on tehnyt tehtävänsä. Cara jäi yksin tekemään takaakiertoa, ja minä pingoin eteenpäin. Puomin ylösnousu onnistui, vaikka minä jätin taas pikku koiran yksin sitä tekemään. Tältä agi tuntuu parhaimmillaan, koira hoitaa oman duuninsa ja minä toimin kartturina. Tavoitteena siirtää tämä ajattelu myös kisaradoille!

Keskiviikkona porukan yhteiset esineruututreenit Tanjan, Minnan ja Eijan kanssa. Temppu sai olla Fiian kanssa talomassa ruutua. Tempun mielestä se oli hänelle parasta treeniä, naisten kanssa metsässä:)  Tollo teki myös ruudun, ja innokkaasti otus esineitä hakikin. Cara teki viimeisenä, koska halusin ruudun, jossa paljon vieraita hajuja ja limaiset esineet. Cara oli "Kilroy Travel"= juoksi innokkaasti ruudussa takalinjoja tarkastaen ja toi esineen nopeasti. JES!! Nyt otus tiesi tarkalleen mitä pitää tehdä, ja uskalsi liikkua rohkeasti. Esineruututreenien jälkeen tottistreenit kentällä. Tollo teki perusasentoja ja Cara teki jäävät  ja eteenmenon. Jäävissä taas ei ollut kuulolla ja teki ensin istumisen. Miten belgin pää voi olla niin laho, ettei osaa yksinkertaista liikettä!  Tottiksen jälkeen janatreenit Caralle. Koira lähtee herkästi noin 8m jälkeen kaartamaan ja hakemaan jälkeä. Löytää sen yleensä, tarkistaa takajäljen, mutta kääntyy oikeaan suntaan nopeasti. Kiva porukka ja kivat treenit.

Torstaina Soilen kanssa jälkitreeneissä. Soile talloi alokasluokan jäljen Caralle. Jana oli hyvä; koira eteni suoraan, tarkisti takajäljen parin metrin matkalta ja kääntyi oikeaan suuntaan ja lähti nenä maassa jälkeä etenemään. Pari kertaa tarkisti, koska sienestäjiä oli risteillyt myös metsässä, mutta valitsi aina oikein.. Levollisena annoin koiran tehdä töitä, kehuin välillä. Kaikki kepit nousivat. SAIRAAN SIISTIÄ!! Treenistä jäi niin hyvä mieli, että sen mielikuvan laitoin purkkiin ja käytän tarvittaessa.

Varovaisesti olen ajatellut, että saisiko Tollon tottiksen talven aikana 80-pisteen tasolle  Keväällä sitten uskaltaisi mennä jälkikisoihin. Tollo on taitava maastokoira, joka yleensä selvittää piikit ja muut ongelmat jäljellä. Mutta se tottis! Mietitään..