Viime päivityksen jälkeen ollaan touhuttu kaikenlaista.

Lokakuun viimeisenä viikonloppuna oli ATT:llä tehotreenit; Timo ja Tuulia Liuhto olivat kouluttamassa sekä la että su-päivän. Osallistuin Tollon kanssa molempien koulutukseen, ja Caran kanssa 1-luokkalaisten koulutukseen.

Onneksi molemmat kouluttajat puhuivat samoista asioista kuin Nina. Harjoittelimme inhottavaa käsikäännöstä, jota myös ennakoivaksi valssiksi kutsutaan. Vähitellen se alkaa sujua ja joskus jopa tajuan, mitä hyötyä siitä on ohjaukseen. Molempien kouluttajien mielestä Tollo on teknisesti taitava, ja isoksi koiraksi kääntyy tarvittaessa pienesti ja lukee ohjausta hyvin.Minun pitää viedä koiraa todella ennakoivasti ja luottaa otukseen. Viikonlopun jälkeen kaksi hajonnutta narupalloa, kaksi väsynyttä koiraa ja lähes jalaton ohjaaja.

Caran kanssa riittää vielä haasteita. 1-luokkalaisten radalla oli pitkät estevälit, ja minä olin koko ajan MYÖHASSÄ!! Cara irtoaa nopeammin kuin Tollo ja lähtee ensimmäisestä merkistä suorittamaan edessään näkyvää estettä. Nyt teho- harjoitteluun rytmitys, ei muuten kannata kisamaan lähteä.. Kaivan taas Ninan antamat ohjeet Tollolle, ja alan treenata rytmitystä Caran kanssa.

Viime viikolla käytiin Tanjan kanssa pikaisesti Haunisissa treenaamassa. Mukana treeneissä oli vieraileva treenaaja, jolta sai monta pilkunviilaus vinkkiä mm. täyskäännöksen tiiviyden treenaamiseen ja noudon vireeseen. Hyvä homma. Niitä on nyt kotikentällä treenattu. Vähitellen Caran noutokin on alkanut näyttää noudolta.

Viikonloppun Tollon kanssa ATT:n agikisoissa, Tulokset hyl,5,hyl. Ekalla radalla niin typerä ohjasuvirhe, että vieläkin hävettää. Putki puomin vieressä, ensin mentiin putkeen ja seuraavalla kierroksella puomille. Minä ääliö en kääntänyt hartiasuuntaan vaan kauniisti ohjasin suoraan putkeen. Toisella radalla ensimmäinen rima putosi, muuten hyvä ja ehjä suoritus. Kolmannella radalla oma reisi kramppasi, ja huonosti siinä sitten kävi. En pystynyt juoksemaan Tollon vauhdissa, vaan huutelin takaa, että odota, täältä minä tulen. Hienointa oli, ettei koko viikonlopun aikana tullut yhtään kontaktivirhettä, ja minä käytin inhottavaa käsikäännöstä kolmessa kohtaa radalla.

Kotona venytellessäni Tolloa huomasin, että sen niskassa oli jäykkyyttä oikealle käännettäessä. Nyt sitten alkoi Tollon tauko, antaa koiran levätä välillä. Pidetään pari viikkoa treenitaukoa.   En halua vanhan vamman alkavan oirehtia sen enempää. Koko vuosi on paahdettu Tollon kanssa eri lajeissa, eikä levätty oikeastaan yhtään.

Loppuvuodessa on vielä ohjelmassa ATT:n vierailevan kouluttajan treenit Caran kanssa, Ninan treenit, ja ehkä muutamat kisat Tollon kanssa. Ja tietenkin Team 100 kauden päättäjäiset.