Viime viikonlopun jälkeen touhuttu kaikenlaista, mutta päivittäminen on ollut laiskanpuoleista. Pääsiäismaanantaina tokotreenit team100-ryhmän kanssa. Caran kanssa näytimme seuraamistamme, joka edelleen on hyvällä mallilla. Kunhan ohjaaja kävelisi suorassa eikä vahtaisi koiraansa. Pyysin neuvoja Caran perusasentoon tuloon, koska edestä  tullessaan se jää herkästi vinoon. Sain vinkkejä, miten ilman käsiapuja saan koiran tajuamaan, mitä siltä halutaan. Liikkeestä maahan on jo lähes valmis, mutta liikkeestä seisomisessa tarvitsen vielä käsiavun. Tanja huomautti, että ehkä voisi vaatimusta nostaa eihän Cara enää ole ihan pentu.. Cara on sen verran pehmeä,että pakotteeksi riittää harjoitellessa palkattamuus, kun harjoitellaan uutta asiaa. Tämä tie on ehkä hitaampi, mutta koira haluaa yrittää ja tekeminen on iloista hännän huisketta.

Torstaina oli treenit hallilla. Tollolla ohjelmassa hyppykoulu. Treenit tehneet tehtävänsä, ja nyt se pysytyy kokoamaan itsensä ja hyppäämään pienesti. Nyt tajusin, että treeneissä harjoitellaan koiran itsenäistä tekemistä, mutta kisoissa minkäkin haluan suorittaa niitä esteitä. Ei ihme, että Tollo kisoissa rynnii esteiden ohi, kun minä jahtaan koiraan. Olen kyllä tavallinen tampio...

Cara harjoitteli paljon uusia asioita. Rengasta yksittäisenä esteenä. Kun seison paikallan, niin Cara pystyy suorittamaan renkaan oikein, mutta vähäinenkin liike saa sen oikaisemaan renkaan alta. Treenit jatkuu... Seuraavaksi harjoiteltiin keppejä, joissa Cara on luonnonlahjakkuus. Verkot oli nyt pois keskiosasta, ja otus pujotteli lelunsa luo olin minä kummalla puolella tahansa. Osaa hakea keppien alun itsenäisesti ja pujottelee loppuun asti. Halliin oli ilmestynyt mörköeste = musta putki. Eihän belgi siihen voi mennä, jos vaikka siellä on mörkö. No koira putkeen ja nostin lähetyspään ilmaan, niin belgin oli mentävä läpi. Tätä täytyy muistaa harjoitella usein, että mörkö häviää. Lopuksi vielä hyppysuoralla harjoiteltiin irtoamista. Cara oli ihan uuvuksissa, kun paljon uutta asiaa.

Kotikentältä oli lumet sulaneet, ja pääsiin treenaamaan tottista. Tein eläinkokeen. Cara sai tehdä alo-luokan seuraamiskaavion. Muutaman kerran kontakti tippui, mutta koira pysyi oikeassa paikassa ja keskittyi tekemiseensä. Palkkasin lelulla ainoastaan kokonaiseen liikkeen jälkeen. Liikkeestä maahan ja luoksetulo sujuivat hyvin. Nyt pitää rauhallinen paikallaolo siirtää vain ulos sisätreeneistä. Vielä hyppy, niin sitten olemme kisoihin valmiit.

Tollo treenasi pk-kaavion pelkällä suullisella kehulla.= niinkuin tekisin kisoissakin. Nyt sujui hienosti, mitään lieveilmiöitä ei esiintynyt, ja kaikki jäävät sujuivat riittävän hyvin. Jes, tätä ollaankin treenattu. Taas tein niin, että siirryin "kentältä" pois ja sitten kunnon lelupalkka ja riehuminen. Lopuksi rauhoittuminen.

Perjantaina, kun oli jo vähän puolikuntoinen piti lähteä peltojälkeä koirien kanssa vääntämään. Olisi vaan kannattanut jäädä kotiin. Tein Tollolle makupalajäljen, jossa kolme keppiä ja Caralle lyhyemmän ruokajäljen, jossa lopussa keppi. Olin typerä, ja ruuan joukossa oli nakinpaloja. Jälkien vahetessa lokit kävivät syömässä kaikki nakit pois. Tolloa ei se häirinnyt, vauhti vain kiihtyi. Kaikki kepit löytyivät. Vielä enemmän pitää keskittyä jäljelle lähtemiseen, nyt taisimme molemmat olla yhtä innostuneita..

Caraa häiritsi puuttuvat ruuat. Se oli myös innoissaan, enkä vaatinut oikeaa mielentilaa. Cara sähläsi, seilasi ja rynni jäljellä. Seuraava uusinta täytyy tehdä niin, että minulla on aivot mukana..

Perjantai-iltana kaaduinkin sänkyyn kuumeisena ja nuhaisena. Forssan tokopäivä jäi harmittavasti väliin. Tänään ollaan aloitettu pyöräilykausi. Cara sai myös harjoitella pyörän vieressa juoksemista, ihan kohtuullisesti sujui. Tollo meni kuin vanha tekijä nauttien vauhdin hurmasta.

Kirjasin ylös kalenteriin kevään tulevat kurssit, leirit, Caran toko-kisat, Tollon agi-kisat ja mahd. jälkikisat, ja totesin, että nyt sitä sponsoria kaivattaisiin. Ajattelin laittaa työpäikkailmoituksen, että haetaan varakasta, kilttiä ja vähään tyytyvää sponsoria, joka mahdollistaisi täyspäiväisen harrastamisen ja kisaamisen. Jos kuulette sellaisesta, ilmoitelkaa tänne päin..