Eläinlääkärien pohtiessa Tollon vaivoja päätin pitkästä aikaa mennä Haunisiin toikoilemaan koirien kanssa. Tempon kalenterissa luki nouto ja jäävät liikkeet. Tollolla luki oikean mielentilan haku, palkattomasti seuraaminen ja tasamaa nouto. Testinä hyppy ja A-este. Päätin kokeilla Tollon kanssa paineenpurkua farkun lahkeen kanssa ennen treenien aloitusta. Koira autosta pois, perusasento ja farkun lahje palkaksi. Tollo repi sen tuhannen päreiksi, odotin, odotin, koska lopettaisi No, lopettihan sen, kun lahkeesta oli jäljellä vain muistot. Sitten töihin... Olisinpa joskus itsekin yhtä innoissani työnteosta kuin tuo otus... Se hihkuu riemusta, että TÖITÄ TEHDÄÄN; NYT HETI ! Päätin, etten aloita yhtään mitään, ennenkuin koira rauhoittuu. Sitten meni hermo, ja karjaisin rumasti , ja koira rauhoittui. Tein pitkän seuraamisen, käännökset molempiin suuntiin. Se sujui hyvin, kunhan kävelen kuin höyryjuna eteenpäin vilkaisemattakaan koiraa. Vain sanalinen kehu, ja sitten seuraten hain kapulan ja tasamaa nouto. Ensin nouto niin, että kapula meidän välissä, ja Tollo toi sen minulle eteen. Palkaksi "kiitos" ja sitten heittonouto. Kapulan heittäminen nostaa kivasti Tollon kieroksia, mutta nyt pysyi koppa kasassa. Takaisin tullessa piti kapulaa mälvätä, muuten mallikas suoritus. Nouto vaatii Tollolta niin monen asian hillintää, ettei pieni belgi meinaa ollenkaan muistaa kaikkea. Tämän jälkeen koira autoon ja Tempo kehiin.
Tempo harjoitteli liikkeestä seisomista ja maahanmenoa. Seisominen sujui hyvin, mutta maahan ei pieni koira voi menää, kun se paikka kastuu...Noudossa haaseena hyppiminen kättä kohti, mutta sekin saatu pois sitkeällä harjoittelulla. Tempo alkaa olla valmis tokokisoihin, kunhan joku sen kanssa vain menisi....
Tollo sai toisessa setissä tehdä hypyn ja A-esteen ja lopuski eteenlähetys. Nyt palkkasin koiraa patukalla. Estehyppy meni puhtaasti, ei kuulunut älähdystäkään koiran loikatessa esteen yli. A-este mentiin vauhdilla ja varmasti edestakaisin. Treenit loppuivat eteenlähetykseen, jonka jälkeen toinen farkunlahje silpottiin.
En osaa yhden kerran jälkeen sanoa, auttoiko etukäteis paineenpurku Tollon keskittymiseen. Aihetta testaillaan vielä...