Viikkotehtävänä Tollolla on saada seuraamisessa perä pysymään suorassa ja Tempolla seuraaminen tiivimmäksi. Joka päivä harjoitellaan Riikan tai muun apuhenkilön toimiessa vahtina. Alkuviikko harjoiteltiin kotona Tollon ollessa matalassa vireessä, ja saatiinkin seuraaminen suoraksi. Ja sitten.... yhteistreenit Haunisissa menivät ihan perselleen. Tollon vire oli taivaissa enkä saanut koiraa ollenkaan tasaantumaan. Ennen treenien aloitusta koira sai lahkeen revittäväkseen, muttei se yhtään rauhoittanut koiraa. Tänään harjoittelimme yhteisilmottautumista, jo siitä Tollo otti pultit. Joskus teksi mieli myydä koira mustalaisille....Toistolla asia lopulta onnistui. Seuraaminen oli ihan... koira seurasi hyvässä kontaktissa takapää vinossa...Pakotteita kaulapannasta en halua antaa, joten mitä sitten... Itse tekemiseen Tollo keskittyi hyvin, mutta loputonta sähläystä. Vaikka kuinka yrittää koirastaan saada edes kelvollisen, ei sekään tahdo onnistua tuollaisen kaahaajan kanssa!
Riikka kuunteli aikansa valitustani, ja kertoi, että yhdellä koiralla hän on nähnyt käytettävän ohutta keppiä muistuttamaan takapään oikeasta paikasta. Sunnuntaina metsälenkin jälkeen koira nurkan taakse ja sai piiskaa... No ei sentään. Ohut oksa, jolla muistutin  takapään oikeasta käytöstä. Nyt ainakin koira itse korjasi asentoaan, ja sain onnistumisia muutaman askeleen verran, 50 askeleeseen on vielä matkaa.
Kootut selitykset: Tollo käyttää tilannetta hyväkseen, koska pakotetta ei enää tule kaulapannasta . Tekemisen korjaaminen ei ole ongelma, saahan aina tehdä uudestaan. Haunisten treenejä ennen en yrittänytkään toimia kuten tavallisesti teen, eli ei pissalenkkiä, Tollo ei saanut mahdollisuutta tutkia paikkaa, enkä vaatinut  koiraa rauhoittumaan ennen treenien alkua. Peiliin katsomalla löytyy taas virheiden tekijä. Tollon kanssa on keskityttävä tarkemmin vireen laskemiseen ennen treenien aloittamista. Ehkä me joskus osataan..
Tempon seuraamisharjoitukset onneksi onnistuvat paremmin, en vaadi pitämään katsekontakia, koska se vie pikkukoiran väkisinkin kauas ohjaajasta vaan keskityn tiiviyteen. Nyt onnistuu noin 20 askeleen seuraaminen. Tokokishoihin mennään, kunhan seuraaminen saadaan priimaksi...
Uurastus viikkotehtävien parissa jatkuu...