Maanantaina oli tottistreenit Tanjan kanssa Haunisissa. Koska avustaja oli tarjolla, päätin kokeilla eteenllähetyksen maahanmenoa. Meistä kumpikaan ei oikein tiennyt, miten se kuuluu oikein tehdä. Päädyimme siihen, että Tanja heittelisi Tollolle makupaloja, kun koira menisi maahan.
Aluksi Tollon kanssa ilmoittautuminen. Koira kävi kierroksilla, jopa piippasi odottaessani lupaa ilmoittautua. Ilmoittautumisen seuraaminen mallikasta, mutta sitten piti Tanjaa vähän haistella. Toistolla Tollokin muisti, että pitää istua paikallaan. Toisena asiana oli kapulan haku "telineestä" ja tasamaa nouto. Kapulan haku sujui nyt hyvin, ja tasamaa nouto oli kohtuullista. Liika innostuneisuus näkyy iloisena loikkmisena ja kaahamisena kapulan luo, kehitystä kuitenkin on tapahtunut...
Eteenmenon lähetyksessä tein kaikki samat valmistelut kuin muutenkin, joten koira oli täpinöissään. Reipas eteen ryntääminen ja minä karjaisin "MAAHAN" ja Tollo meni nenä menosuuntaan. Olin niin hämmästynyt, ja taisi Tanjakin olla, että palkkaaminen meinasi unohtua. Asia piti toistaa, ettei se ollut pelkästään vahinko, eihän se  ollut. Lopuksi eteenlähetys farkunlahkeen luo, jota se sitten esitteli juosten meille ja riehui sen kanssa noin 5 min. Treenit onnistuivat hyvin, jäi mukava olo molemmille.
Tänään tapahtui huippujuttu metsälenkillä. Olen koko kesän ja sykyn Tollon kanssa harjoitellut, että Tollo menee käskystä maahan nähdessään jotain kiinnostavaa, jonka luo/perään se haluaisi rynnätä. Näitä olen harjoitellut pitkässä liinassa, ettei ole tullut epäonnistumisia.
No, tänään lenkillä Natta ja Tollo ryntäilivät pellolla, kun kuulin läheltä koiran haukuntaa. Noin 10m takanani seisoi mies koiransa kanssa. Eka ajatus oli, voi hitto, mitä nyt tapahtuu.. kolme koiraa irti jne..
Karjaisin nopeasti Tollolle maahan, ja Tollo meni. JES !!! Tollo katseli toista koiraa, mutta itse kävelin rauhallisesti Tollon luo. Mukana ei tietenkään ollut makupaloja, mutta kehuin koiraa, että varmasti tiesi tehneensä oikein. Onkohan Tollolle tulossa aivot? Maahan meno ja luopuminen takaa-ajosta ei varmasti vielä pitkään aikaan onnistu Tollon nähdessä jäniksen, mutta tämänkin onnistuminen tuntui tosi mahtavalta. On Tollo vaan taitava poika...