Tollon kuntoutusohjelmaan kuuluu myös takapään käytön parantaminen. Tololle takajalat ovat ne jotka tulevat perässä, kun etupää tekee työn.. Ensin harjoittelimme tasamaalla peruuttamista, kun se sujui Tollo joutui peruttamaan sisälle raput ylös. Se ei meinannut millään sujua, koira olisi niin mielellään mennyt sivuttain loikkien. Kun tämä alkoi sujua, löysin raput, joissa noin 10 askelmaa. Tollo-parka joutui peruttamaan ne ylös. Nyt löytyi juttu, jota Tollo inhoaa.. se mutisee, murahtelee kivutessaan rappuja takaperin ylös, mutta kunnon belginä tekee työtä käskettynä.
 Eilen metsässä Tollo joutui peruttamaan kaatuneen puun päälle, ja peruttamaan sen päällä. Voi sitä jurnutusta ja mutinaa. Tollo kertoi minulle, että tällaista hullun hommaa belgi ei tee mielellään. Kehuin, kuinka kunnon koira menee vaikka takaperin puuhuun, jos ohjaaja haluaa. Ei tuntunut Tolloa paljon lohduttavan. Kaikesta huolimatta vaikuttaa siltä, että Tollon takapään käyttö on parantunut, siis jatkamme harjoituksia.
Koska en päässyt tiistai-aamun toko-treeneihin, menin keskiviikon ryhmätreeneihin. Meitä oli paikalla kokonaista neljä koirakkoa. Meidän teemana yllätys, yllätys rauhallisuus ja kärsivällisyys-treenit. Kun tulin paikalle, yritin toimia kuten toimisin kisoissa. Ensin omat vermeet päälle, sitten koira pissatus ja sitten koira hetkeksi autoon. Vähän ennen treenien alkua koira autosta, ja kentälle odottelemaan treenien alkua. Kentällä komensin Tollon maahan odottamaan. Se katseli kiinnostuneena ympärilleen, muttei kommentoinut eikä yrittänyt nousta ylös. Pyysin, että saisimme harjoitella kisoihin ilmottautumista ja odottamista vieraan ihmisen edessä. Tämä sujui loistavasti. "Tuomari" aiheutti häiriötä kävelemällä ympärillämme, taputtamalla käsiään ja puhuen koko ajan minulle, ja meidän Tollo istui rauhassa vieressä ja odotti. Tosi hienoa!!
Treenasimme liikkeestä maahan menoa. Annoin etukäteismerkin, ja Tollo meni maahan Ensi meni kahden askeleen päästä, mutta muutamalla toistolla seuraavalla askelleella koira oli jo maassa. Lopuksi eteenmenoharjoitus ja farkun lahkeen hajoitus.
Tämä uusi palkkaustapa tuntuu sopivan Tollolle hyvin. Yksittäisitä suorituksista ensin kehu, sitten makupala, ja treenit loppuvat  saalispalkkaan, joka Tollolle on farkunlahje, jonka kanssa se saa riehua niin kauan kuin haluaa. Lopuksi kerään farkunlahkeen riekaleet ja tyytyväisen koiran kentältä.
Olin tosi tyytyväinen treeneihin , koska nämä olivat ensimmäiset ryhmätreenit vieraassa koirajoukossa moneen kuukauteen.