Torstaina olin koirien kanssa tokoilemassa Haunisissa. Topin treenisettiin kuului odottamista, pitkää seuraamista, käännöksiä ja lopuksi eteenlähetys ja hemo palkkaus lopuksi. Kotona keskityn tekniikkaharjoitteluun ja runsaaseen palkkaukseen. Topilla ei koskaan ole ollut motivaatio-ongelmia, niin kentällä keskitymme kärsivällisyysharjoituksiin ja palkattomiin treeneihin.Lisäksi keskityn omaan äänen käyttöön, käskyt rauhallisella ja "musta-valkoisella" äänellä. Odottaminen sujui hyvin ilman häiriöitä. Muutaman kerran koiran piti vaihtaa takapuolen paikkaa, mutta jaksoi istua hiljaa. Seuraamisessa 30 askelta meni ennen kuin kontakti putosi. Huomautin koiralle, että parempaankin pystyt. Uusi yritys, ja nyt kontakti säilyi  50 askelta. Käännökset sujuivat tosi hienosti. Tuntui hyvältä. Lopuksi lyhyen matkan päähän riepu ja eteenlähetys. Topin piti seurata 10 askelta hyvin ennen eteen lähetystä. Onnistui ja koira sai palkkansa. Riehui rättinsä kanssa ja lopuksi repi sen tuhannen päreiksi. Lopuksi vieltä köllöttelyt kentällä ja rauhallisin mielin lähdimme jäähdyttelylenkille.
Tuntui tosi hienolta touhuta koiran kanssa, joka ei kipuile. Olen päättänyt nauttia kaikista päivistä koiran kanssa, kun se on kunnossa.
Perjanti-iltana vuorossa jälkiryhmän esineruututreenit. Meitä oli paikalla Soile ja kolme ahkeraa treenaajaa, ja kuusi innosta kiljuvaa koiraa. Pennuille  ja Tempolle tehtiin pieni esineruutu ja isoille koirille täyskokoinen ruutu. Tempo haki tärkeänä Soilen tavaroita, innokas pikku palveluskoira...Hyppeli kanervikossa etsien tavaroita.
Tanja kävi piilottamassa Topin tavarat. Hiukan jännitti, miten Topi selviää. Ensin harjoittelimme tuomarille ilmoittautumista. Topi ei meinannut kyetä, kun näki, mitä oltiin menossa tekemään. Keskityin siihen, että koira rauhoituttuaan saa palkaksi hakea tavaroita. Topi juoksi hakemaan tavaroita häntä suorana. En puuttuunut kaahaamiseen, koska koira kuitenkin koko ajan teki työtä. Mistään kivusta ei ollut tietoakaan.. Tavarat löytyivät ja taas lopuksi löydetty riepu revittiin päreiksi.
Treenien jälkeen Topi ei ollut kipeän tai kankeanoloinen. Tiedän tämän suurelta osalta johtuvan kortisonin vaikutuksesta, silti tuntuu tosi hyvältä..