Aamulla huonosti nukutun yön jälkeen lähdin Tempon kanssa tokokisoihin. Tempo oli täynnä tarmoa, se pääsi ihan yksin kanssani matkaa. Saavuttuamme Tempolle selvisi, että näin paljon narttuja eikä Topia kilpailemassa suosiosta. Tempo iski nenänsä ihanaan mustaan pikku narttukoiraan, joka oli paikallaolossa vieressämme. Tempo piippasi koko paikallaoloajan ja oli kääntyneenä nartuun päin.Tästä suorituksesta 6 pistettä.
Yksittäisliikket menivät puolihuolimattomasti, koska Tempo olisi halunnut haistella koko ajan nurmikenttää, se haaveili vain naisista ja seksistä... Seuraaminen 8, liikkeestä maahan meno 0 ( jäi seisomaan) liikkeestä seisominen 7 ( kääntyi sivuttain, kun menin  koiran taakse), nouto 0 ( jäi haistelemaan nurmikkoa, ja unohti hakea kapulan), kaukot 9, hyppy 8, liikkeestä pysäytys 7. Jotenkin noin ne meni. Hyvää oli, että pidin käskyt iloisina koko ajan, ja koira toimi keskityessään iloisena ja motivoituneena. Vaikka Tempon toilailuihin on varautunut, niin aina se keksii jonkun uuden jutun, johon et ole valmistautunut. Taas sain tuomarilta kommentin, että schipperkea on vaikea saada toimimaan hyvin.... Tuollainen jääräpäinen naistenmies..

Topi voi kipeästi. Eilisestä kipu on helpottanut, mutta pää on edelleen vino, ja koira älähtää aina vaihtaessaan asentoa. Olen jakanut Topin kipulääkkeet vuorokaudelle niin, että aina 6 tunnin välein se saa lääkettä, ettei kipu pääsisi pahaksi.
Topi  venyttelee etu- ja takajalkojaan aina ylösnoustessaan,  pää ei vaan käänny vasemmalle. Nyt ovat korvat nousseet pystyyn ja muuten koira liikkuu suht normaalisti. Jotenkin tuntuu siltä , että ongelma on niskan alueella, josta heijastuskipu vasempaan eujalkaan. Onko kipu hermo- vai lihasperäistä, sitä ei kukaan osaa sanoa, voi vain arvailla.  Kiitos Tanjalle konsultointiavusta. Hän  on koiran anatomian  ja fysiologian asiantuntija, jonka tietoja olen häkäilemättömästi käyttänyt hyväkseni.
Huomenna pitää löytää jostain apua! En enää vie Topia yhdellekkään "konitohtorille", joka on nähnyt kipeän koiran vain kirjassa, ja joka heittelee diagnooseja lyhyen päättelyn jälkeen. Todennäköisesti yritän saada koirani Piiran hoitoon, jos  se suinkin onnistuu. Yritän ainakin saada hänet langan päähän. Tämä epätietoisuus on raastavaa.