Treenipäiväkirja on vaihtunut sairaspäiväkirjaksi... surullista.
Topi oli koko yön tosi kipeä, se lepäsi aina noin 1,5 tuntia rauhassa, ja sitten alkoi kipu ja valitus. Nostin koiran ylös ja pieni liike tuntui helpottavan koiran oloa. Näin selvittiin yön yli.
Aamulla aloin käyttää ystävyyssuhteitani ja pääsimme takaovesta Kissa-ja koiraklinikalle. Jouduin odottelemaan pari tuntia, että eläinlääkärillä oli aikaa katsoa koiraa. Hän totesi, että koska eiliset rtg-kuvat olivat OK, koiraa voi rauhassa väännellä, mutta tämänhetkinen kova kipu estää sen. Eläinlääkäri ei vielä uskaltanut sanoa, missä vamma on, vasta tarkemman tutkimuksen jälkeen. Ensiavuksi Tollolle laitettiin pitkävaikutteinen kipulaastari, jonka vaikutus alkaa noin vuorokauden kuluttua. Tälle päivälle sain luvan antaa kipulääkettä 1,5x annoksen ja lisäksi lihasrelaksanttia. Huomenna soitan uudestaan, ja saan ihan oikean ajan eläinlääkärille.  Nyt Topi on oikea "huumekoira": päässä huumekipulaastari, mahalaukkuun tungettu kipulääkettä ja lihasrelaksanttia, ettei koira enää nimeään tiedä. Nyt koira on kivuton eikä valita ääneen!
Pieni hiljainen kävely tuntuu tekevän hyvää koiralle, vasen jalka on kömpelö, mutta koira käyttää sitä ulkona järkevästi. Pää ei käänny edelleenkään vasemmalle. Topi ei kuitenkaan käy kuin tarpeillaan ulkona, muuten sille riittä olohuonelenkkeily. Toivottavasti kivun syy selviää, ja Topi paranisi harrastuskoiraksi.