Pitkän tauon jälkeen oli aika aloittaa jälkitreenit, kun niihin kisoihinkin tuli ilmoitauduttua... Päätin aloittaa treenit tylsillä peltotreeneillä, tein pitkän suoran jäljen, jolla lähes joka askeleella makupala ja jäljellä 3 keppiä. Tuuli vinosti takaa, pelkäsin tuulen sotkevan jäljestystä. Lähetin Topin jäljelle noin 3m päästä jäljen alusta, en päästänyt sitä oikomaan ennenkuin löysin ensimmäisen makupalan jäljen päästä. Koira jäljesti mallikkaasti, roikuin liinan päässä enkä päästänyt sitä rynnimään. Kepit löytyivät ja niitä juhlittiin. Taka-sivu-tuuli ei haitannut menoa. On minulla taitava koira!! Jäljestys oli tarkkaa, innokasta, muttei koira sählännyt. Onkohan siitä tulossa aikuisempi?
Jäljen onnistumista juhlimme treenamalla tokoa: noutoa, kaukokäskyjä ja luoksetulon pysäytystä. Palkkana oli pallo, joka mukavasti nosti koiran kierroksia.. Käytin vanhaa noutokapulaa ja palkkasin Topia siitä, että suostui noutamaan kapulan ja tuomaan luo. Palkkana pallo lensi, koiraan tuli vauhtia, kun pallopalkka odotti.
Kaukokäskyissä pallo ei ollut hyvä takapalkka, koska sinne piti päästä eikä kyennyt keskityymään liikkeiden oikeaan suoritustekniikkaan. Nyt jo voin seisoa koiran edessä ja ohjata liikkeet. On en antanut periksi vaan vaadin, että homma hoidetaan kunnolla ja sitten palkka. Maassa ollessan Topi yhtääkkiä meni rauhalliseen paikallamakuuseen ja rauhoitti itsensä. Jes!! Eihän tätä ole harjoiteltu kuin vasta kaksi vuotta. Sen jälkeen kaukokäskyt onnistuivat hienosti, vaikka pallo olikin takapalkkana.
Lopuksi treenasimme luoksetulon pysäytystä, pallo lensi heti koiran pysähdyttyä. Koira toimii hienosti, enemmän ongelma on oma ajoitukseni. Lopuksi eteenlähetysharjoitus ja riehumista farkun lahkeen kanssa. Hyvät harjoitukset, vaikka vielä on paljon hienosäätöä, että liikkeet sujuisivat hyvin. Täydellisyyteen on niin pitkä matka...
Tempon kanssa pienet lämmittelyt, seuraamisen harjoittelu, kaukokäskyt ja nouto. Tempo osaa liikkeet paremmin, enkä halua tappaa sen intoa treenamalla liikaa. Tempo lakkaa toimimasta, jos treenaan sen kanssa paljon. Silloin se näyttää keskaria ja häipyy omiin touhuihinsa.
Treenien  jälkeen käytiin hakemassa Natta hoitoon muutmaksi päiväksi, ja pojat olivat innoissaan. Tempo niin ihastunut, että piti laittaa jäähylle yläkertaan.